Sunday, April 24, 2016

To know Macrobiotic life style








「ビタミン、ミネラルが豊富な玄米雑穀を中心に、自分の住む場所に近い所でとれた旬の有機野菜をいただく。」
健康な土壌で育まれた旬の野菜には、「生」のエネルギーが満ちていて、その時期に体が必要とする栄養とうまくマッチしているからだ。


これがシンプルなマクロビオティックの基本的な考え方。


今更ながらつくづく思うのは、日本という国は四季があり、いかに伝統としてのこうした自然な食事方法が素晴らしいかということだ。

もちろんそれぞれの国には、四季がある国もない国もあり、四季があない国にも1年の中には微妙な気候の違いが感じられ、その国の土壌や気候に合った食の基本が受け継がれていると思う。


それでも日本人ほど四季を敏感に察知し、それを愛でる感性があり、それを日常の生活に反映させている国は珍しいのではないか。
そしてこうした独特の感性は「繊細の美しさ」と結びつくだろう。


これぞ日本特有の美。




 
I received a many messages of holistic life style such as to eat naturally, wholesomely, locally and seasonally; avoiding refined, processed and sugary foods from macrobiotic teaching and gave me more thinking about an environment, respecting nature and individuals health. 
And same time I really feel that the world of food science is very deep. 
 
I myself don't eat meat at all, fish also not important at all...

What you eat is totally up to you, My philosophy is that you should eat what you love to eat. 
But must always with higher Spiritual.
Listening carefully to your body and Proper food choices by yourself leads to clarity of mind and such mindfulness will in turn help making better food choices.





No comments: